Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γαλλίας στις ΗΠΑ σε Συνέδριο για την Ισλαμική Απειλή

0
192

Στις 28 και 29 Ιουλίου έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ Διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Απειλές σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το Ισλαμικό Κράτος», με παγκόσμια συμμετοχή και εισηγήσεις από θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εκπροσώπους περιοχών που επλήγησαν ή συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από αυτή την απειλή.

Στο Συνέδριο συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Το πρώτο μέρος του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Berkley του Πανεπιστημίου Georgetown, ενώ το δεύτερο στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου και προσήλθαν 30 Αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τις εργασίες ξεκίνησε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν με κάθε μέσο τις μειονότητες της περιοχής, ώστε να κατοχυρώσουν την ασφαλή διαβίωσή τους.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ τόνισε εν ολίγοις ότι οφείλουμε να «υπερασπιζόμαστε τους θεσμούς και να σεβόμαστε τη Δημοκρατία, επιδεικνύοντας αμοιβαίο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα όλων των μειονοτήτων της Μέσης Ανατολής».

Στην παρέμβασή του ο κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε και  σε συνέδρια με σχετικό περιεχόμενο που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και το Παρίσι, με σκοπό την άμβλυνση των θρησκευτικών και πολιτισμικών συγκρούσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ