Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Μητσοτάκη στη Βοιωτία

0
71

Μια ανεπίσημη, πλην όμως ουσιαστική, επίσκεψη πραγματοποίησε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο ησυχαστήριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στη Βοιωτία.

Η συνάντηση αυτή, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του μη προγραμματισμένου χαρακτήρα της, έλαβε χώρα μία μόλις ημέρα πριν από τη μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Στη σύντομη συνομιλία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα θλιβερά γεγονότα της εισβολής αντιεξουσιαστών στον Ι.Ν. Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

(Να υπενθυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ μετά την «ιερή» οργή και τη σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου οι υπουργοί Παιδείας, Νίκος Φίλης, και Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, «υποχρεώθηκαν» σε κοινή δήλωση αποδοκιμασίας, εκφράζοντας την προσδοκία ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων).  

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, όπου και επισήμανε την τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή, εκφράζοντας παράλληλα πως χρέος της Πολιτείας είναι η λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ