Ο Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

0
103

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, τελώντας την Ακολουθία των εγκωμίων και τη λιτάνευση του Επιταφίου της Θεομήτορος στον αύλειο χώρο της μονής, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβελάκη.

Την επομένη, 15η Αυγούστου, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της αραβοφώνου Κοινότητος Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το romfea.gr, στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρευρέθησαν επίσης οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος κ. Εμμ. Κακαβελάκης, του Λιβάνου κ. Ossama Khashab, εκπρόσωποι αραβόφωνων ορθοδόξων και ελληνικών Σωματείων, πρόσκοποι από την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, ενώ μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία στον αύλειο χώρο της μονής, ο Πρόεδρος της Αραβοφώνου Κοινότητος κ. Fouad Farah παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ