Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Πολωνία: «Κουβαλάμε Πόνο κι Ανησυχίες»

0
96

Χθες Τρίτη 16 Αυγούστου ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία. Τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε θερμά στη Βαρσοβία ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββας.

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Στην ομιλία του μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πατριάρχης Αντιοχείας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Φέρνουμε τις ανησυχίες του αστέγου, του απαχθέντος, του εκτοπισμένου και του ορφανού. Φέρνουμε τον πόνο της πόλεως του Χαλεπίου, η οποία περιμένει τους απαχθέντες ποιμένες Της Αρχιερείς Ιωάννη Ιμπραήμ και Παύλο Γιαζίγκι για τρία και πλέον έτη, κατά τα οποία ο κόσμος μένει απλός θεατής αυτής της τραγωδίας».

Αργότερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας, συνοδεία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας, μετέβη στη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Ακαδημίας.

Ακολούθησε η τελετή αναγόρευσης του Προκαθημένου της Αντιοχειανής Εκκλησίας σε επίτιμο διδάκτορα παρουσία του Προέδρου, μελών του διδακτικού προσωπικού, φοιτητών και πλήθoυς κόσμου.

Λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας υπογραμμίζοντας: «Σας ευχαριστούμε, αδελφοί μου, για την τιμητική σας διάκριση, την οποία θεωρούμε πρωτίστως ως παράσημο και το βάζουμε στο στήθος της Εκκλησίας της Αντιοχείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ