Στο Άγιον Όρος Αντιπροσωπεία της Ρωσικής εκκλησίας

0
109

Στο πλαίσιο των εορτασμών της παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας πραγματοποίησε προσκυνηματική περιήγηση από 8 έως 12 Αυγούστου, συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Α. Ποπώφ.

AdTech AdΚεντρικό μέρος του προσκυνήματος ήταν το Ιερό Συλλείτουργο την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην ομώνυμη μονή, όπου ο Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν Αλέξανδρος, συλλειτουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, προέστη της αγρυπνίας, της Θείας Λειτουργίας και της λιτανευτικής πομπής.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος, αρχηγός της αντιπροσωπείας, διαβίβασε στον πνευματικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος, ιερομόναχο Μακάριο Μακιένκο, και την αδελφότητα την ευλογία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Οι Αρχιερείς τελούσαν καθημερινά Θεία Λειτουργία στο Καθολικό του Αγίου Παντελεήμονος και Ιερά Τρισάγια στον τόπο ταφής του άρτι κεκοιμημένου Καθηγουμένου του, Αρχιμανδρίτη Ιερεμία, και πραγματοποιούσαν επιμνημόσυνες δεήσεις υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Καθηγουμένων, αδελφών, κτητόρων και ευεργετών της ρώσικης μονής.

Στις Καρυές η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας μετέβησαν στις Ιερές Μονές Κουτλουμουσίου, Ξηροποτάμου, Σιμωνόπετρα, Ιβήρων, Βατοπαιδίου, Γρηγορίου, τις Ιερές Σκήτες Αγίου Ανδρέως, Προφήτου Ηλία, το Παλαιομονάστηρο, Ξυλουργού και το Ιερό Κελλίον Ευαγγελισμού.

Η προσκυνηματική εκδρομή ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου με την επίσκεψη σε ναούς της Θεσσαλονίκης, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ