Συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με τον Πολωνό Πρόεδρο

0
95

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββα, τον Μητροπολίτη Βρετανικών Νήσων και Ιρλανδίας κ. Σιλουανό και τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο Καγιάλ, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου με τον πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βαρσοβία, ο Πατριάρχης Αντιοχείας μετέφερε την πραγματικότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία και τον Λίβανο.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην κρίση στη Συρία και στην τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή», είπε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας, επικαλούμενος το ρόλο που μπορεί να παίξουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο αυτό και επισημαίνοντας ότι εδώ και αιώνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν ειρηνικά στην περιοχή.

Ο κ. Ιωάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση απαγωγής των Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Γιοχάνα Ιμπραήμ, που έχουν απαχθεί για περισσότερα από τρία χρόνια εν μέσω σιωπής της διεθνούς κοινότητας, ενώ αναφορικά με την πολιτική κρίση στον Λίβανο προέβαλε ως λύση την εκλογή νέου Προέδρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πολωνίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια ειρηνική διέξοδος από την πολιτική κρίση στη Συρία, επιδιώκοντας παράλληλα να δώσει χείρα βοηθείας και στον Λίβανο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχήθηκε στον κ. Ντούντα καλή επιτυχία στην προεδρία του, ενώ σε ανάμνηση της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ