Μητροπολίτης Βοστώνης: «Το Ευαγγέλιο να Διαβάζεται στα Ελληνικά»

0
77

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, με βαρυσήμαντη ποιμαντική επιστολή του στις 18 Αυγούστου, δίνει εντολή να σταματήσουν αμέσως όσοι ιερείς έχουν παύσει να αναγιγνώσκουν το Ευαγγέλιο στην ελληνική γλώσσα κατά τη Θεία Λειτουργία.

Τονίζοντας ότι το Ευαγγέλιο και η Προσευχή του Κυρίου (το Πάτερ ημών) πρέπει να αναγιγνώσκονται πάντοτε και στις δύο γλώσσες, προέτρεψε τους ιερείς να αναζητήσουν ικανούς φοιτητές από την κοινότητά τους με σκοπό να συμμετάσχουν στα κοινοτικά συμβούλια.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Μεθόδιος παραδέχθηκε ότι η πλειοψηφία των ιερέων δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, γι’ αυτό και προέκρινε ως λύση το να αναθέτουν οι ιερείς σε κάποιον ψάλτη ή κάποιον από το εκκλησίασμα να διαβάζει το Ευαγγέλιο και στα ελληνικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μεθόδιος επισήμανε ότι ο ίδιος τελεί τη Θεία Λειτουργία πάντα στα ελληνικά, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αισθανθεί το νόημα των γραφομένων.

«Το γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν μπορείς να καταλάβεις τον ιερό Χρυσόστομο ή τον Μέγα Βασίλειο μεταφρασμένο στα αγγλικά ή στα ιταλικά ή στα γερμανικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ