Η Τέχνη κι ο Πολιτισμός ως Εργαλεία Κατηχήσεως

0
153

Από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει στην Τήνο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θέμα του Συνεδρίου: «Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ως εργαλεία κατηχήσεως» και χώρος διεξαγωγής του οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Μετά τον Αγιασμό το απόγευμα της Δευτέρας, στις 6.30 μ.μ., θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, και του φιλοξενούντος το Συνέδριο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η κεντρική εισήγηση του Συνεδρίου, «Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ως εργαλεία κατηχήσεως», από τον κ. Ηλία Λιαμή, Θεολόγο, Μουσικό και Πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ομάδες εργασίας και σχετική θεματολογία, ενώ το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση προτάσεων στις 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα των εργασιών.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την ευγενική φροντίδα και μέριμνα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ