Αλλαγή Σκυτάλης στην Προεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

0
116

Έχοντας  συμπληρώσει οκτώ χρόνια θητείας στην προεδρία του Συμβουλίου των Χριστιανικών Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (εκ μέρους των ορθοδόξων), ο πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος παρέδωσε τη σκυτάλη στον πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Η αλλαγή έγινε κατά τη διάρκεια της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, που συγκλήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Αμάν της Ιορδανίας.

 Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ιωάννης ανέλαβε την προεδρία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας όχι μόνο την υποστήριξη του πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά και τη σύμφωνη γνώμη όλων των ορθοδόξων εκκλησιών που μετέχουν στο Συμβούλιο Μέσης Ανατολής (Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Εκκλησία της Κύπρου), ενώ ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έλαβε τη θέση του επίτιμου προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο διαθέτει τέσσερις προέδρους: έναν εκ μέρους των ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, έναν εκ μέρους των αρχαίων ανατολικών (προχαλκηδόνιοι), έναν εκ μέρους των ρωμαιοκαθολικών και έναν εκ μέρους των προτεσταντών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ