Επιστολή Βόμβα Ιερωνύμου στο Νίκο Φίλη – Φωτιά Βάζουν τα Θρησκευτικά

0
101

Μετά την απαξιωτική στάση του Νίκου Φίλη απέναντι στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στους αγώνες του Έθνους, η «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξελίσσεται ραγδαία.

Συνεχίζοντας την κατά μέτωπον επίθεση, ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε νέα επιστολή, αυτή τη φορά με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού» και κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Παράλληλα ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της, γι’ αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της.

Παραθέτουμε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον υπουργό Παιδείας:

Λίγο αργότερα ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου την επιστολή που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σημειώνοντας ότι θεσμικά ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται μέσα από ανταλλαγή επιστολών. Κρίνοντας επιπροσθέτως ότι πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα νηφάλιου και ψύχραιμου διαλόγου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον κ. Ιερώνυμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν οι επόμενες κινήσεις των δύο ανδρών, οι οποίες συνιστούν πλέον και ενδοκυβερνητικό ζήτημα, καθώς υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε (έστω και δια του twitter) με ανακοίνωση της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, η οποία ουσιαστικά επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας κατηγορώντας τον ανοιχτά για «προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις», ενώ από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη συνετάχθη με τις επιλογές του κ. Φίλη. Αναμένουμε εξελίξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ