Ι.Μ. Αρκαδίου: Μια Συγκλονιστική Αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος

0
94

Mε αφορμή τον εορτασμό από τα 150 χρόνια της αρκαδικής εθελοθυσίας και στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο φιλότεχνο κοινό του Ρεθύμνου η συγκλονιστική αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας, από ερασιτέχνες ηθοποιούς, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας Μαρίας Σακκαδάκη και μουσική υπόκρουση Αντώνη Ζαχαράκη.

Το δραματοποιημένο κείμενο του Γιώργη Καλογεράκη απέδωσε με τρόπο συγκλονιστικό μια άλλη εξέχουσα στιγμή της ελληνικής ιστορίας, με σεβασμό απέναντι στους ήρωες του ένδοξου παρελθόντος. Το κρητικό ιδίωμα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο απέδωσε με εξαιρετική δεξιοτεχνία τόσο την ψυχική ένταση των αγωνιστών όσο και τα διαχρονικά μηνύματα της αρκαδικής εθελοθυσίας, που έμελλε να γίνει σύμβολο για την πνευματική μας ελευθερία.

Θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική και Λονδίνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου στο ekriti.gr, στο Λονδίνο θα παραστεί και ο ίδιος προσωπικά, «γιατί στόχος του φιλελληνικού κινήματος σε όλο τον κόσμο είναι να ενώσει τους Κρήτες όλου του κόσμου, και όπως η καμπάνα στη Μονή Αρκαδίου θα χτυπήσει ξανά τρεις φορές τη βραδιά της εκδήλωσης, έτσι και η αφύπνιση των Ελλήνων να είναι πάντα έτοιμη και σε εγρήγορση για κάθε πειρασμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορτασμοί της αρκαδικής εθελοθυσίας θα κορυφωθούν στις 8 Νοεμβρίου με τα εγκαίνια της μουσειακής συλλογής στο Αρκάδι, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ