Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Επισκέπτεται τη Ρουμανία

0
190

roumania2Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης Ι’ το διάστημα 23 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου. Αφίχθη χθες Παρασκευή στο Ιάσιο, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και του επιχώριου Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Μητροφάνη.

Στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Ιασίου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, όπου ο Πατριάρχης Αντιοχείας προσκύνησε το σκήνωμα της οσίας Παρασκευής.

Ο προκαθήμενος της αντιοχειανής Εκκλησίας εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια μνήμης του μαρτυρίου του τοπικού Αγίου Άνθιμου του Ιβηρίτη και τα 550 χρόνια από τη θεμελίωση της Μονής Πούτνα. Ευχαριστώντας τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε από την Αντιόχεια ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων και των πατέρων μας, φέρνοντας ειρήνη στους αδελφούς της Ρουμανικής Εκκλησίας. Ήρθαμε εδώ για ανανέωση και απόδειξη της αδελφοσύνης μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Αναφορικά με τη φλέγουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε: «Είμαστε εδώ για να ακουστεί η κραυγή της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα για τη Συρία. Είμαστε κουρασμένοι από την τρομοκρατία αλλά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κ. Ιωάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απαγωγή των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Γιοχάνα, που καλύπτεται ακόμη από πέπλο μυστηρίου, αλλά και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί διάφορα μοναστήρια στη Μολδαβία και την Μπουκοβίνα, ενώ αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Πούτνα, για την επέτειο των 550 ετών από τη θεμελίωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ