Πένθιμα Ηχούν Σήμερα οι Καμπάνες για τον Υπουργό Παιδείας

0
72

amvrosiosΟι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και η στοχευμένη του επίθεση κατά των αξιών που διέπουν την Ορθοδοξία και την Πίστη προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων εκ μέρους πολλών εκπροσώπων της Εκκλησίας, των πιστών αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε μια προσπάθεια να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα τεκταινόμενα, κοινοποίησε την απόφασή του να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο για τον υπουργό Παιδείας για τουλάχιστον μισή ώρα!

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, σκοπός αυτής της κίνησης είναι η «έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του υπουργού Παιδείας δια των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας».

Επίσης στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ