Κόβει τις Γέφυρες Επικοινωνίας ο Ιερώνυμος, Τρίζει η Καρέκλα του Φίλη

0
114

filis_maximouΠραγματικά εμπρηστική είναι πλέον η κατάσταση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος δείχνει αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε περαιτέρω διάλογο με τον υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Φίλης επικοινώνησε με στέλεχος της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο, για να λάβει τη σκληρή απάντηση από πλευράς Ιερώνυμου ότι έως τη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν προβλέπεται να συναντηθεί με κανένα μέλος της κυβέρνησης .

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τη Realnews, έχει ήδη διαμηνύσει στον πρωθυπουργό – με τον οποίο διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές σχέσεις – πως επιθυμεί την αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας, με το αιτιολογικό πως δεν μπορεί να συνυπάρξει μαζί του. Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε ζητήσει από τους μητροπολίτες να μην επιτίθενται στον υπουργό Παιδείας, ώστε να… διευκολύνει τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει.

Η υπομονή του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι εξαντλείται, μαζί και πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου, με τους οποίους ο υπουργός Παιδείας δεν διατηρεί καλές σχέσεις, εξαιτίας των απαράδεκτων θέσεών του σε ευαίσθητα εθνικά θέματα. Ήδη ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν, για όσα συνέβησαν στην Αθήνα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, σε μια προσπάθεια να αποσοβήσει τη σοβαρή κρίση που πάει να ξεσπάσει με την Εκκλησία, η οποία μελλοντικά θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον Νίκο Φίλη, όλο και περισσότερα ερωτηματικά γεννά καθημερινά η ανιστόρητη τακτική που έχει υιοθετήσει ερμηνεύοντας κατά το δοκούν πτυχές της Ιστορίας και άλλοτε αποκρύπτοντάς τες σκοπίμως. Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του υπουργού Παιδείας; Τι κρύβεται πίσω από την εν εξελίξει προσπάθειά του να αποδομήσει σταδιακά τα εθνικά χαρακτηριστικά μας; Και επειδή διαφαίνεται ότι η στοχευμένη επίθεσή του κατά των αρχών και των αξιών που διέπουν την Ορθοδοξία και την Πίστη δεν είναι καθόλου τυχαία, θα επανέλθουμε άμεσα με στοιχεία που θα ρίχνουν φως στο παιχνίδι που παίζεται εις το όνομα της Θρησκείας – ή μάλλον των… Θρησκευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ