Για πρώτη φορά στην Αθήνα η Κάρα του Αγίου Στυλιανού

0
122

stilianos5

Για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί της Αθήνας την Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των βρεφών και των νηπίων, που χαρίζει και «στεργιώνει» τα παιδιά. Παρότι ο ίδιος δεν είχε οικογένεια, όντας μοναχός, είναι ο άγιος στον οποίο προσεύχονται οι μητέρες για την υγεία των παιδιών τους, γι’ αυτό οι αγιογράφοι τον απεικονίζουν να κρατά πάντοτε ένα νήπιο στην αγκαλιά του.

Πιο συγκεκριμένα η Τίμια Κάρα θα παραμείνει για επτά ολόκληρες ημέρες στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Ο ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ και θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Η επίσημη υποδοχή της Τίμιας Κάρας θα πραγματοποιηθεί με την πρέπουσα λαμπρότητα στις 3 Οκτωβρίου – επέτειο μαρτυρίου της αγίας Φιλοθέης -, στις 18:00 το απόγευμα, μπροστά από την Κρύπτη του ναού, παρουσία των τοπικών Αρχών, κληρικών της Αρχιεπισκοπής και πιστών από όλη την Αθήνα. Την Τίμια Κάρα θα μεταφέρει από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, ο οποίος για 17 συναπτά έτη ήταν εφημέριος και προϊστάμενος του ναού της Αγίας Φιλοθέης.

Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ανέγερση του ναού και της μετονομασίας του προαστίου σε Φιλοθέη, αλλά και 40 χρόνια από τη μετακομιδή τμήματος του λειψάνου της αγίας στο ναό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ