Απλώς Φήμες η Μυστική Συνάντηση Τσίπρα – Ιερωνύμου;

0
68

 

oxi2

Η ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας εξαιτίας των εμπρηστικών δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη είναι φυσικό να έχει προκαλέσει σωρεία προβληματισμών και στις δύο πλευρές – ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου, που θεωρεί ότι είναι παντελώς ακατάλληλη η στιγμή να επέλθει μια ρήξη με τους κόλπους της Εκκλησίας και αναζητά «γέφυρες» επικοινωνίας και συμβιβασμού.

Στο πλαίσιο αυτών των προβληματισμών και παράλληλα με τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο – στην οποία ο δεύτερος εξέφρασε τη δυσφορία του για τις περίφημες δηλώσεις του Φίλη – ακούστηκε έντονα ότι ο κ. Ιερώνυμος είχε μια μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακούστηκε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μόνος στη συνάντηση αυτή, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε δίπλα του κάποιους στενούς συνεργάτες του.

Κι ενώ το Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με αυτό, χωρίς ωστόσο και να το αποκλείει, έρχεται κατηγορηματική η διάψευση από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής στις φήμες που κυκλοφόρησαν.

«Ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού», δήλωσε ο διευθυντής Τύπου του αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης. Προσέθεσε ωστόσο ότι «αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής του αρχιεπισκόπου, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών».

Αλλά επειδή χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός, αναμένουμε νεότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οριοθετηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση και λόγω της ασθμαίνουσας κατάστασης θεωρείται βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενός συμβιβαστικού διαλόγου και είναι πλέον θέμα χρόνου να προβεί σε ουσιαστικές τοποθετήσεις επί του θέματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ