Το Πατριαρχείο Γεωργίας Καλωσόρισε τον Πάπα Φραγκίσκο

0
121

papas-georgia-4Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας καλωσορίζοντας τον Πάπα τόνισε χαρακτηριστικά: «Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη».

Εν συνεχεία έγινε λόγος για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. «Υπήρχαν πολλά προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στη Γεωργία και το Βατικανό, τα οποία με τη βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπεραστεί», υπογράμμισε ο προκαθήμενος της γεωργιανής ορθόδοξης Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες. Επίσης κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών, με σκοπό να υπάρξει κοινή μαρτυρία για τη Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από την άφιξη του Ποντίφικα είχαν ακουστεί φωνές διαμαρτυρίας που στόχευαν στο να μην πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Πατριάρχη της Γεωργίας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αρκετοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Πάπα στη χώρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ