Στο Βύρωνα τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

0
335

rafailnikolaoseirini

Συνεχίζουν να συρρέουν καθημερινά οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα ιερά και σεβάσμια λείψανα των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Βύρωνα.

 

Τα ιερά λείψανα, που εκόμισε από την Ιερά Μονή των Αγίων στη Θέρμη της Μυτιλήνης ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου π. Ιάκωβος Καραμούζης, υποδέχθηκε το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και τα τοποθέτησε σε περίοπτη θέση στο ναό.

Μετά τη δέηση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την άδεια και ευλογία που έδωσε να μεταφερθούν τα ιερά λείψανα και μεταξύ άλλων ανέλυσε τον στίχο «Τοῖς Ἁγίοις τοῖς ἐν τῇ γῇ αὐτοῦ ἐθαυμάστωσεν ὁ Κύριος», επισημαίνοντας πως ο Κύριος κατέστησε θαυμαστούς τους αγίους οι οποίοι έζησαν στη γη για να τους θαυμάζουν οι άνθρωποι. Επιπλέον παρέθεσε πως οι άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη υπέστησαν βίαιο και μαρτυρικό θάνατο για τον Χριστό, για το ευαγγέλιο και την εκκλησία και ο Κύριος γι’ αυτή τους τη θυσία τους εξύψωσε και τους δόξασε, όχι μόνο αόρατα και πνευματικά στην ουράνια εκκλησία, αλλά τους εξύψωσε και τους δόξασε και στη γη δια των αγίων θαυμάτων που εκείνοι επιτελούν σε όσους ανθρώπους προσέρχονται στη χάρη τους.

rafail

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στο ναό έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

 

Συγκοινωνία: Στάση «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ»
Λεωφορείο 209 από Σύνταγμα
054 από Ακαδημίας & Ευαγγελισμό
212 από Δάφνη Μετρό, 232 από Πειραιά
140 από Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ