Νέο Καρφί Ιερώνυμου: «Τα Σπίτια μας Καίγονται κι Εμείς Τραγουδάμε»

0
65

ieronimos

Από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη ανάμεσα στην Εκκλησία και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος έχει περάσει δυναμικότερα στο προσκήνιο, αποφασισμένος να καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο η φωνή αλλά και οι αντιδράσεις του Κλήρου θα αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε κίνηση που θίγει τα ιερά και θέσμια της Εκκλησίας.

Αυτή τη φορά ο Αρχιεπίσκοπος, και με αφορμή τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου στη Βουλή, επισκέφθηκε τον κ. Νίκο Βούτση στο γραφείο του και κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους τον προέτρεψε να μη γίνονται βιαστικά βήματα και να επικρατεί σύνεση, χωρίς τόσες πικρίες, όπως αυτές που εκφράζονται κατά ριπάς το τελευταίο διάστημα.

 «Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει – και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες», απάντησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής.

Φρόνηση και σύνεση ευχήθηκε στους βουλευτές ο Αρχιεπίσκοπος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλή φρόνηση σε ό,τι λέμε και σε ό,τι κάνουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος του αγιασμού των βουλευτών, ρίχνοντας ένα ξεκάθαρο καρφί στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ