Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Λονδίνο

0
160

Αποτέλεσμα εικόνας για Πατριαρχης Ρωσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Οκτωβρίου, με αφορμή τους εορτασμούς για τα τριακόσια χρόνια παρουσίας της Ρωσικής Εκκλησίας στις Βρετανικές Νήσους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας Αλέξανδρος Βόλκωφ, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην προσωπικότητα του αείμνηστου Μητροπολίτη Σουρόζ κυρού Αντωνίου (Μπλουμ), ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ρωσικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 20ό αιώνα και κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη της Επισκοπής Σουρόζ, η οποία ιδρύθηκε το 1962.

Αποτέλεσμα εικόνας για λονδινο

Στα πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Πατριάρχης Μόσχας αναμένεται να συναντηθεί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ενώ θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λονδίνο.

Να αναφερθεί ότι η ιστορία των ρωσικών ενοριών, και κατ’ επέκταση της Επισκοπής Σουρόζ επί βρετανικού εδάφους, ξεκίνησε όταν ο Τσάρος Πέτρος ο Μέγας ίδρυσε το 1716 με διάταγμά του το παρεκκλήσιο της Πρεσβείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ