Ε’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος

0
155

 

Αποτέλεσμα εικόνας για mpairon

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, πραγματοποιεί την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το Ε’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Διεθνής περίγυρος και ο Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή, στις 17:00.

Οι επιστημονικές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις των 19 εισηγητών έχουν στόχο να παρουσιάσουν την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια για την προσφορά της Εκκλησίας, τόσο πριν από την Επανάσταση όσο και κατά τη διάρκειά της, καθώς και κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα. Μεταξύ των εισηγητών οι κ.κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ανδρέας Κούκος, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Δημήτρης Μπαλτάς, Χριστίνα Κολοβού, Νικόλαος Τόμπρος κ.ά. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι έως το 2021 θα πραγματοποιηθούν 10 Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο: «1821-2021: 10 Επιστημονικά Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρονεί ότι μόνο δια της συνειδήσεως και της γνώσεως των συστατικών στοιχείων του Έθνους μπορούμε να έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας για το παρόν και το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ