Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μουάνζα της Τανζανίας

0
131

Αποτέλεσμα εικόνας για μουανζα μητροπολη

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, οι αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνουν τη βόρεια Τανζανία, πέριξ της λίμνης Βικτόρια.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας αφίχθη το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο της Μουάνζας, όπου τον υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μετά κληρικών της Μητροπόλεως και ο Νομάρχης της περιοχής.

iera22

Την Κυριακή το πρωί ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Nικολάου της Μουάνζας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Μουάνζας κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιωνά, τελέσας τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού – την ανέγερση του οποίου εξ ολοκλήρου χρηματοδότησε η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος – και την εις Διάκονον χειροτονίαν του Gaspar Kayungi, μετονομάσας αυτόν εις Θεόδωρον.

Πριν από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης και προσέφερε πολύτιμα ιερά σκεύη για τη Θεία Λειτουργία του εγκαινιασθέντος Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την υπό κατασκευή Ιερατική Σχολή της Μητροπόλεως, οι εργασίες της οποίας διακόπηκαν λόγῳ της οικονομικής κρίσης.

Χθες, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, τρίτη μέρα της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο και τον Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτριο Κυριαζίδη, επισκέφθηκε ατμοπλοϊκὼς την πόλη Geita, κέντρο εξορύξεως χρυσού, όπου υπάρχει ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Νομάρχη της Geita, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς για θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τη συνεχώς αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή και συνανεστράφη με τους ευλαβείς πιστούς, στους οποίους έδωσε την πατριαρχική ευλογία.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας μετά την ίδρυσή της το 2007.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ