Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μπουκόμπα και την Καγιάγκα της Τανζανίας

0
175
SONY DSC

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας στην Τανζανία.

Την Τρίτη ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο και τον Έλληνα Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτριο Κυριαζίδη, επισκέφθηκε αεροπορικώς την πόλη της Μπουκόμπα, η οποία υπήρξε έδρα της ομωνύμου Επισκοπής, πριν από την ανύψωσή της σε Μητρόπολη και τη μεταφορά της έδρας της Μητροπόλεως στη Μουάνζα.

Στην Μπουκόμπα οι πιστοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Mε την ομιλία του ο Μακαριώτατος παρηγόρησε τον πιστό λαό, ο οποίος πρόσφατα δοκιμάστηκε από δυνατό σεισμό 5,8 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του 17 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και πολλά συντρίμμια. Αργότερα επισκέφθηκε τον Νομάρχη της περιοχής, στον οποίο εξέφρασε έμπρακτα τη συμπαράστασή του για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό προσφέροντας δια του Μητροπολίτου υλική βοήθεια με τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.

Χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος μετέβη στην πόλη Καγιάνγκα. Επισκέφθηκε αρχικά τον Έπαρχο της περιοχής, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τη μεγάλη ανομβρία που ενέσκηψε και τον διεβεβαίωσε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, δια του Μητροπολίτου Ιερωνύμου, θα φροντίσει για τη διάνοιξη γεωτρήσεως προς ανακούφιση του λαού.

SONY DSC

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετέβη στο Γυμνάσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Καγιάνγκα, που φέρει το όνομα «Αριστοτέλης», το οποίο ανηγέρθη εξ ολοκλήρου δια δωρεάς της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) – στο Γυμνάσιο φοιτούν 200 μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος.

SONY DSC

Οι μαθητές υποδέχθηκαν ολόθερμα τον υψηλό επισκέπτη τους με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και με την παράθεση του τυπικού υπαίθριου αφρικανικού γεύματος.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος έκανε ικετήρια δέηση για την πολυπόθητη βροχή και υποσχέθηκε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα φροντίσει για τη δημιουργία και Λυκείου, ώστε η κατάρτιση των μαθητών να είναι πλήρης, αλλά και οικοτροφείου, ώστε να διαμένουν και οι μαθητές που τώρα διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα.

Πηγή: Οι πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό προέρχονται από τη Romfea.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ