Πυρά Ιερώνυμου Κατά της Κυβέρνησης

0
224

ieronimow

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το βράδυ της Δευτέρας σε ομιλία του από τη Λιβαδειά, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο γενικότερα.

Ο κ. Ιερώνυμος όχι μόνο άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που έχει χαράξει με στόχο να υποβαθμιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά με τα λεγόμενά του υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι η «εκεχειρία» κυβέρνησης – Εκκλησίας πνέει τα λοίσθια. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε».

Αναφερόμενος στην κρίση αλλά και στη συμβολή των κομμάτων επισήμανε ότι «είναι μια δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένεια θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε».

Στη συνέχεια μάλιστα των δηλώσεών του ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε: «Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται χωρίς δική τους ευθύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ