Φίλης – Γεωργιάδης έψαλαν μαζί στη Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου

0
217

Στη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δύο πολιτικοί άφησαν κατά μέρος τις πολιτικές τους διαφορές και έψαλλαν μαζί κατά τη διάρκεια της δοξολογίας. Κι αν αυτό δεν αποτελεί είδηση για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, σίγουρα αποτελεί έκπληξη για τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος έχει απασχολήσει επανηλλειμένα τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό με τις απόψεις του περί Εκκλησίας και για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν πιο ισχυρά κίνητρα από την πολιτική τοποθέτηση όταν κάποιος έχει να κάνει με εκκλησιαστικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Να σημειωθεί πως στη μαθητική παρέλαση ο κ. Φίλης είχε συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν μαζί με τον γιο του Περσέα.

Ας ελπίσουμε πως τέτοιου είδους κοινές δραστηριότητες θα ενισχύσουν την ενότητα του λαού μας αλλά και θα δείξουν την αναγκαιότητα για συνεννόηση του πολιτικού κόσμου. Προφανώς ο χώρος της εκκλησίας μπορεί να οδηγήσει σε συναινετικές συμπεριφορές και κινήσεις στα πλαίσια της ανοχής και της κατανόησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ