Μνημόσυνο Εθνομαρτύρων Κληρικών στην Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής

0
311

Εχθές, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε μνημόσυνο για δεύτερη συνεχή χρονιά, στόν Ιερό Ναό τής τού Θεού Σοφίας Κομοτηνής, για τους Εθνομάρτυρες κληρικούς της περιόδου 1941 – 1944.

Οι Εθνομάρτυρες κληρικοί της Μητρπόλεως Μαρώνειας που μαρτύρησαν κατά της διάρκεια της Βουλγαρικής κατοχής την περίοδο 1941- 1944,  είναι: Ο ιερεύς Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο ιερεύς Δημήτριος Καβάζης, ο ιερεύς Βαγιάννης Εμμανουηλίδης και ο ιερεύς Γεώργιος Βουλγαράκης. Πρός τιμήν τους, έχει ανεγερθεί στο πίσω μέρος του οποίων όπισθεν τού Ιερού Βήματος του Ναού της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής μνημείο για να υπενθυμίζει στις νεότερες γενεές τη θυσία των άξιων κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στο μνημείο των Εθνομαρτύρων τόνισε για μια ακόμα φορά τη συμβολή του ιερού Κλήρου στή διάσωση των παραδόσεων της Πίστεως καί της Πατρίδος μέχρι θανάτου και επεσήμανε ότι η αυτοθυσία τών σφαγιασθέντων Κληρικών κατά την διάρκειαν τής Βουλγαρικής κατοχής πρέπει να αποτελέσει για τους νεοτέρους παράδειγμα προς μίμηση σε εποχές αμφισβητήσεως αξιών και ιδεωδών.

Αυτοί που μαρτύρησαν «για της Πατρίδος την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία», ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα προς όλους μας και η θύμησή τους ας αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής από όλους τους Έλληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ