Συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας στο νέο πρόεδρο του Λιβάνου

0
615

Με τους Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας: Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νήφωνος, Εξάρχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα, και Μητροπολίτη Ζαχλέγιας Αντώνιο είχε συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Μισέλ Ναΐμ Αούν.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Νήφων διαβίβασε στον Αρχηγό Κράτους το Συγχαρητήριο Μήνυμα του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στα Αραβικά. «Με ευχαρίστηση διπιστώνει κανείς ότι στο διάβα των αιώνων το Λίβανο παραμένει κοινή οικία  για χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ενώ τώρα αναδείχθηκε πλέον σε καταφύγιο για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι καταλύουν εδώ για να σωθούν από τις εχθροπραξίες στη Συρία και το Ιράκ. Ελπίζω ότι υπό την καθοδήγησή Σας η Δημοκρατία του Λιβάνου θα κρατήσει τη φήμη της ως ενός χώρου, όπου οι χριστιανοί συνυπάρχουν ειρηνικά και αγαπημένα με οπαδούς άλλων θρησκειών, προσφέροντας στην οικοδόμηση της χώρας και με βεβαιότητα ατενίζοντας το μέλλον», αναφέρει συγκεκριμένα το Συγχαρητήριο Μήνυμα, το οποίο στις 2 Νοεμβρίου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος απέστειλε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Λιβάνου.

Επίσης ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων επέδωσε στον Πρόεδρο της χώρας μια εικόνα της Παναγίας Θεοδωρόβσκαγια, παράλληλα ενημερώνοντάς του για το ιστορικό της εικόνας, με την οποία ευλογήθη ο πρώτος Ηγεμόνας της δυναστείας των Ρομανώφ, όταν αναδείχθηκε τσάρος της Ρωσίας.

Πηγή: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ