Στον Πειραιά η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά

0
407

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκε την Πέμπτη η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την Τιμία κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά του ηγιασμένου ιερέως.

Στη διασταύρωση των οδών Σαχτούρη και Ηρώων Πολυτεχνείου ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με συνοδεία του Ιερού Κλήρου, του αγήματος του Λιμενικού Σώματος, Σχολείων της ενορίας και πλήθος κόσμου παρέλαβον την Αγία Κάρα και με πομπή οδηγήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε: «Μας αξιώνει η Χάρις του Θεού σήμερα να ζούμε ένα μεγάλο θαύμα, καθώς υποδεχόμαστε ένα γνήσιο τέκνο Του. Μετά την παρουσία του στην πολύβουη μητρόπολη Αθηνών έρχεται σήμερα εδώ για να ελεήσει το ποίμνιο του μέντορά Του Αγίου Νικολάου και να μας διδάξει πόσο ευρύχωρη και περιεκτική είναι η Βασιλεία του Θεού, η οποία μας καλεί όλους στην υπέρβαση της καθημερινότητάς μας. Να μπούμε δηλαδή στον δρόμο της αγάπης και να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας».

Η Τιμία κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι της 28 Νοεμβρίου. Καθημερινά τελείται στο ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5:00 του απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ