ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

0
167

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη ρωσική πρωτεύουσα για τους εορτασμούς των 70ών γενεθλίων του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου την Εξαρχία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Μόσχα, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελέτιο και τον Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Κύπρο.

Στην είσοδο της Εξαρχίας τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, μετά των κληρικών που διακονούν στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της Εξαρχίας και πλήθος πιστών.

2311alex-3

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημερώθηκε για το αναστηλωτικό έργο του ναού, επευλόγησε τις νέες κτηριακές οικοδομές της Εξαρχίας, που περιλαμβάνουν γραφεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, και είχε την ευκαιρία να ομιλήσει στους πιστούς για το έργο της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου.

Ο κ. Θεόδωρος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο των τριών Εξαρχιών του Πατριαρχείου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, τη Μόσχα και τελευταία στην Κύπρο και σκοπό έχουν να συμβάλουν στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Την ίδια ημέρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έδωσε συνέντευξη σε τρία ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίου εμβέλειας και είχε την ευκαιρία να ενημερώσει όχι μόνο για τη θρησκευτική κατάσταση στην Αφρική και τις επιπτώσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο Πατριαρχείο, αλλά και για τις αδελφικές σχέσεις των Εκκλησιών Αλεξάνδρειας και Μόσχας, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πλευρό της Ρωσικής Εκκλησίας αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα, για τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο της Αλεξανδρείας αλλά και τα συμπεράσματα για τη Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, καθώς και για τη χαρισματική προσωπικότητα του εορτάζοντος Πατριάρχου Κυρίλλου και την αρωγή του στην Ιεραποστολή και το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Επίσης ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε ως ταπεινός προσκυνητής την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, όπου φυλάσσεται το ιερό Λείψανο της θαυματουργού οσίας Ματρώνας της Αόμματης, έκανε δέηση ενώπιον της Ιεράς Λάρνακας και ομολόγησε τη θαυματουργή δύναμη της αγίας οσάκις την επικαλείται παρακλητικά.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μετά των λοιπών Προκαθημένων παρακολούθησε μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού, προς τιμήν του Πατριάρχου Κυρίλλου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε και συνομιλία με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Να σημειωθεί ότι μετά τις σημαντικές επαφές που πραγματοποίησε όλες αυτές τις ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα με σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας της χώρας, ο κ. Θεόδωρος απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι με τη νέα χρονιά θα επαναλειτουργήσει η αερογραμμή Ρωσίας και Αιγύπτου, ώστε να ανακάμψει ο τουρισμός στη Νειλοχώρα, από τον οποίο έχουν οικονομικά οφέλη χιλιάδες Αιγύπτιοι.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ