Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα

0
277

Προχθές, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που βρίσκεται στην Κυψέλη.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’. Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Ειρηνουπόλεως Δημήτριος, Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, Μέμφιδος Νικόδημος, Μποτσουάνας Γεννάδιος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Πηλουσίου Νήφων, Καρθαγένης Μελέτιος και ο επίσκοπος Μπραζαβίλ Παντελεήμων. Επίσης παρέστησαν οι μητροπολίτες Αξώμης Πέτρος, Ζάμπιας Ιωάννης και Σουδάν Σάββας.

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου αρχονταρικιού του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έργο που χρηματοδότησε η κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού. Τη γαλάζια κορδέλα έκοψε η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο Πατριάρχης απένειμε στη μεγάλη ευεργέτιδα του Πατριαρχείου τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και της είπε χαρακτηριστικά: «Να καυχάσαι ότι είσαι Αιγυπτιώτισσα, ότι είσαι Καϊρινή, αυτό θα είναι το πιο ωραίο σου παράσημο».

Στην αίθουσα του αρχονταρικιού οι παρευρισκόμενοι επιφύλαξαν έκπληξη στον Πατριάρχη, φέρνοντας τούρτα για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Επί τη ευκαιρία ο κ. Θεόδωρος τους προέτρεψε να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα της μεγάλης ευεργέτιδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή θυρανοιξίων ήσαν παρόντες ο υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Τερενς Κουίκ, ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, οφικιάλιοι του Πατριαρχείου, καθώς και προσωπικότητες της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Στο ναό βρισκόταν και η αδελφή του Πατριάρχη, η οποία παρακολουθούσε συγκινημένη τα λόγια καρδιάς του Προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, εκτός από την Αικατερίνη Μπελεφάντη- Σοφιανού, τίμησε τους μητροπολίτες Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως Θεόδωρο και Μποτσουάνας Γεννάδιο με την ανώτατη τιμή του Ταξιάρχη.

Πηγή: CNN Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ