Τον Άγιο Ανδρέα τίμησε και η Ιερά Μητρόπολη Βοστόνης

0
260

Με ευλάβεια εορτάστηκε η Θρονική Εορτή της Μητρόπολης Βοστόνης επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε Πανηγυρικός στο Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστόνης κ. Μεθοδίου. Παρευρέθηκαν ιερείς από διάφορες κοινότητες της Νέας Αγγλίας και πιστοί από την περιοχή μείζονος Βοστόνης.

Τη Θρονική Εορτή της Μητρόπολης Βοστόνης τίμησε με την παρουσία του ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Βοστόνης κ. Sean O’Malley. Ο κ. Μεθόδιος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον καρδινάλιο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά που σας καλωσορίζω απόψε, καθώς γιορτάζουμε στην εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, αδελφού του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, αμφότεροι είναι στύλοι και φωτοβόλοι ακτίνες που λάμπουν στις καρδιές των πιστών σε αμφότερες σε Ανατολή και Δύση».

Περιγράφοντας την εμπειρία του από τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε πως «στη διάρκεια της συναντήσεώς μας ο Αγιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη όλοι εμείς, Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί, να μαρτυρήσουμε την αγάπη του Θεού στον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Ο Μητροπολίτης Βοστόνης υπογράμμισε επίσης πως η επιδίωξη της ενότητας ανάμεσα στους χριστιανούς είναι ένα επείγον έργο, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «ο Θεός έχει ευλογήσει τις δύο Εκκλησίες μας με δύο οραματιστές ηγέτες στα πρόσωπα του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Προσεύχονται αδιαλείπτως δια πρεσβειών των Αγίων Πέτρου και Ανδρέα, όπως ο Παντοδύναμος Θεός αγκαλιάσει τους πιστούς χριστιανούς ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα τους πτωχούς και εκείνους που υφίστανται διωγμούς λόγω της πίστης τους.  […] Εμείς σ’ αυτό το παρεκκλήσιο ευχαριστούμε τον Θεό για σας, Σεβασμιότατε, και την εξαίρετη διακονία την οποία προσφέρετε όχι μόνο στα μέλη της Αρχιεπισκοπής σας, αλλά σε όλους τους χριστιανούς και επίσης στους ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων όλων των θρησκειών. Προσευχόμαστε στον Θεό να είναι πολλά τα έτη σας».

Πηγή (κείμενο και φωτογραφικό υλικό): Romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ