Εντυπωσιακό! Υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας από αλάτι!

0
232

Σε μια υπόγεια σπηλιά στο Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ένας ιδιαίτερος ναός αφιερωμένος στην αγία Βαρβάρα. Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Ορθοδοξίας, καθώς όχι μόνο είναι υπόγειος, χτισμένος 240 μέτρα κάτω από τη γη, αλλά επιπλέον είναι φτιαγμένος από αλάτι!

DSC_0825

Συγκεκριμένα η εκκλησία αυτή είναι χτισμένη 240 μέτρα κάτω από τη γη, στα αλατωρυχεία της αρχαίας Δακίας. Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και βρίσκεται στον Πυλώνα, το ένατο επίπεδο του ορυχείου.

Ο ναός ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και ήταν η πρώτη εκκλησία από αλάτι στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα δύο εικονοστάσια είναι τοποθετημένο ένα ξύλινο τέμπλο με 24 εικόνες. Τα κηροπήγια αλλά και τα εικονοστάσια είναι επίσης κατασκευασμένα από αλάτι!

targu3

Εκτός από σημαντικός χώρος λατρείας, ο ναός θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η εκκλησία αφιερώθηκε στην αγία Βαρβάρα, γιατί είναι προστάτιδα των ανθρακωρύχων – στο βίο της αναφέρεται ότι κρύφτηκε μέσα σε έναν βράχο για να αποφύγει τον πατέρα της, ο οποίος την κυνηγούσε, όταν έμαθε ότι είχε γίνει χριστιανή.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια βαρβαρα εικονες

Πηγή: mixanitouxronou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ