Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον τάφο του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι

0
401

Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Νικολάου στη φερώνυμη βασιλική στο Μπάρι της Ιταλίας πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το Ιερό Λείψανο αρχικά ήταν ενταφιασμένο στα Μύρα της Λυκίας, αλλά τον 11ο αιώνα μεταφέρθηκε στο Μπάρι από Ιταλούς ναυτικούς. Έκτοτε φιλοξενείται στην παραθαλάσσια ιταλική πόλη, που τον έχει πολιούχο και προστάτη της.

Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής ρωμαιοκαθολικής επισκοπής, των μοναχών που διακονούν στην εκκλησία, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και εκατοντάδων πιστών (ρωμαιοκαθολικών και ορθοδόξων) ο Οικουμενικός Πατριάρχης γονάτισε και προσευχήθηκε ενώπιον της κρύπτης όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου, ιδιαίτερα αγαπητού στη Δύση και την Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη βασιλική πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή, κατά την οποία ο κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας.

Παράλληλα του απονεμήθηκε το βραβείο «Άγιος Νικόλαος» από το ομώνυμο Ινστιτούτο Οικουμενικής και Πατερικής Θεολογίας.

Στο πλαίσιο αυτής της τελετής αναγνώσθηκε μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος καλεί τον Πατριάρχη σε κοινή προσευχή για το «επιθυμητό, την επίτευξη πλήρους ενότητας μεταξύ των χριστιανών».

Πηγή: Amen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ