Στον Πανάγιο Τάφο ο Αλέξης Τσίπρας

0
308

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Από το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο ύστερα μάλιστα και από τις πρόσφατες συγκλονιστικές ανακαλύψεις των ερευνητών. Αναφερόμαστε φυσικά στο νεκρικό κρεβάτι (μια πλάκα από ασβεστόλιθο) στο οποίο πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση και στη δεύτερη γκρίζα μαρμάρινη πλάκα που φέρει χαραγμένο ένα σταυρό, που σκαλίστηκε πιθανότατα τον 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο.

Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον Αλέξη Τσίπρα ξενάγησε η κ. Μοροπούλου, η οποία ήταν καθηγήτριά του, όταν σπούδαζε στο ΕΜΠ, και τους συνδέει μια προσωπική σχέση από τότε.

Ο... μηχανικός Τσίπρας στον Πανάγιο Τάφο [pics]

Η κ. Μοροπούλου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και τον Πατριάρχη με λεπτομέρειες για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου από την επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, τους έδειξε τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο και τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι με βασικό υλικό το τιτάνιο.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

«Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Και συμπλήρωσε: «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας, αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το Πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ