Τα τίμια λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Χαλκίδα

0
311

Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης έχουν τεθεί σε προσκύνημα στην Ενορία της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, παρουσία πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπουραντά.

Μετά την υποδοχή, την καθιερωμένη Δέηση και τις ευχαριστίες εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος και Κορίνθου, ο κ. Διονύσιος παρουσίασε τους Νεομάρτυρες ως πρότυπα πίστεως και υπομονής, οι οποίοι οπλίζουν με δύναμη και τους κατοίκους της Λέσβου, ενώ παράλληλα αποτελούν ζωντανή ένδειξη ότι ο Θεός δεν μένει σε καμία εποχή «αμάρτυρος», αλλά μαρτυρείται από το πλήθος των εκλεκτών Του.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στη Χαλκίδα και στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ