Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μητροπολίτη Μαντινείας

0
177

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, με τίτλο «Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως», παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και συνεχάρη τους ομιλητές και τον Μητροπολίτη Μαντινείας για το νέο του βιβλίο ευχόμενος υγεία και δύναμη.

Η παρουσίαση του βιβλίου έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τριπόλεως.

Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, κληρικοί και λαϊκοί, ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού, άρχοντες του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων και συλλόγων.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και ο Φιλόλογος καθηγητής κ. Γεώργιος Βλάσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στη θεματολογία του βιβλίου, στη λαμπρή ιστορία του ναού, καθώς και στην προσωπικότητα του συγγραφέα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους κατ’ επιλογήν από το CD που συνοδεύει το βιβλίο η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο άγιος Νεοιερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης» υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Τον συντονισμό της παρουσιάσεως του βιβλίου είχε η κ. Γεωργία Δροσοπούλου-Γεωργαρά, ενώ χαιρετισμό προς την εκδήλωση απηύθυνε η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Τριπόλεως κ. Εύη Μεντή.

Πηγή: dogma. gr (φωτό: Lefteris Zacharopoulos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ