Σε κλίμα συγκίνησης η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Καστοριά

0
162

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας εχθές, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο «Λιμναίον».

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθοδηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η γνωριμία μου με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βήμα Ορθοδοξίας, εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου, ενώ έκδηλη ήταν η συγκίνηση που δημιουργήθηκε σε πολλούς από την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ και τα παραδείγματα από τη ζωή του Αγίου Παΐσίου που ανέφερε.

Την εκδήλωση λάμπρυνε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η ταινία που προβλήθηκε για τη ζωή του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, ο οποίος χρημάτισε για μία δεκαετία Μητροπολίτης Καστορίας, εν συνεχεία Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως και μετέπειτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας και εκοιμήθη οσιακώς στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, όπου υπάρχει και η κάρα του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την παρουσία του αλλά και τη βοήθεια που παρέχει συχνά στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη της Καστοριάς, καθώς και όλους τους επωνύμους και ανωνύμους ευεργέτες και τους ετόνισε χαρακτηριστικά ότι τούς ασπάζεται τα χέρια και τα πόδια για τη βοήθειά τους στον παράγοντα άνθρωπο. Τέλος ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση αυτή δοξολογώντας τον Θεό για την ευλογία την οποία χάρισε κατά την προηγούμενη χρονιά και με την παράκληση να ευλογήσει τη νέα χρονιά προς δόξα του Παναγίου Ονόματός Του και προς βοήθεια του λαού του Θεού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ