Τιμήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο

0
72
Το Επιμελητήριο Πιερίας, με την παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου του νομού, τίμησε την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της φτώχειας και την τουριστική προβολή της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας αποφάσισε, στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, να τιμήσει την Ιερά Μητρόπολη για τη λειτουργία των Καθημερινών Συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος», καθώς επίσης και για τη διοργάνωση του Β’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (25-26 Νοεμβρίου), σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μεταφέροντας το σκεπτικό της βράβευσης, είπε ότι η Ιερά Μητρόπολη εργάζεται συστηματικά για την ανακούφιση φτωχών συνανθρώπων μας, παρέχοντας καθημερινή τροφή, και παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του τόπου στο πλαίσιο προβολής του θρησκευτικού τουρισμού, με μια σειρά από καίριες και στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση για τον θρησκευτικό τουρισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος διευκρίνισε ότι σκοπός της Εκκλησίας δεν είναι η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη, αλλά η προβολή της ορθόδοξης πνευματικότητας, καθώς και η λειτουργική και ποιμαντική εξυπηρέτηση των αλλοδαπών τουριστών, που στην πλειονότητά τους είναι ορθόδοξοι από τις ομόδοξες χώρες των Βαλκανίων.

Κατά τη βράβευση των Καθημερινών Συσσιτίων, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε να παραλάβουν την τιμητική διάκριση οι κληρικοί και οι εθελόντριες, διότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτοί είναι η κινητήρια δύναμη της φιλανθρωπικής αυτής δράσεως. Κατέληξε λέγοντας ότι κανείς δεν είναι περήφανος που τον 21ο αιώνα υπάρχει η ανάγκη συσσιτίων, επισήμανε ωστόσο την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των ενδεών συνανθρώπων μας, ευχόμενος σύντομα να εκλείψει η ανάγκη αυτή.

Στην εκδήλωση -στην οποία τιμήθηκε και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη για τη στήριξη που παρέχει στο Επιμελητήριο Πιερίας- παρέστησαν ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Μάρδας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, πολλοί πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορους νομούς, καθώς και το σύνολο των τοπικών Αρχών.

Πηγή: Αλήθεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ