Στον Πατριάρχη Δανιήλ ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρουμανία

0
184

Τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρουμανία κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Όπως διαβάζουμε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επέμειναν στην ανάγκη προώθησης των χριστιανικών αξιών στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, μέσα από προγράμματα συνεργασίας και μέσω μιας κοινής ισχυρής στάσης, αποφεύγοντας παράλληλα την ατομικιστική απομόνωση και την παγκοσμιοποιητική διάλυση της ταυτότητας.

Ο Έλληνας Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε να ξεπεραστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις που δημιουργούνται από το μεταναστευτικό.

Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί μονές και ναούς στη Ρουμανία, καθώς και την ετοιμότητά του να υποστηρίξει προσκυνήματα που διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Προσκυνηματικό Οργανισμό του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς των δύο Εκκλησιών αλλά και των λαών και εξήρε την ποιμαντική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την ανθρωπιστική του δράση και αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στη μέριμνα της Εκκλησίας της Ρουμανίας για την εκτέλεση διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων μέσα από τα 800 φιλανθρωπικά ιδρύματά της.

Πηγή: Romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ