Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η παρακμή

0
265

Από το βήμα εκδήλωσης των Ιδρυμάτων της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «Η Αγία Φιλοθέη» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τόνισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/1) ότι «Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πνευματική».

Μάλιστα επισήμανε ότι κάποια στιγμή η κρίση θα περάσει και ότι οι αγώνες που γίνονται θα φέρουν τον αναμενόμενο καρπό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η παρακμή.

Σ’ αυτό το σημείο του λόγου του, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυνε έκκληση προς όλους «να προβληματιστούν και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο, ώστε να πάμε πιο πέρα». Αναφορικά με τα προβλήματα της εποχής, υπογράμμισε ότι προσπαθούμε να βρούμε ποιος φταίει και προέτρεψε «ας στρέψουμε το ερώτημα και προς τον εαυτό μας, αν φταίμε οι ίδιοι, κατά πόσον έχουμε συντελέσει σ’ αυτήν την κατάσταση και τι καλούμαστε να κάνουμε».

Ο κ. Ιερώνυμος εκτίμησε ότι η εκδήλωση των δύο ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τα εμβόλια που μας προσφέρουν αντισώματα, για να προστατευθούμε από τις ιώσεις, με την επισήμανση πως «αυτή η εκδήλωση είναι μια προτροπή να κάνουν όλοι ένα άλλο εμβόλιο, ώστε να βρουν τα αντισώματα που χρειαζόμαστε αυτόν τον καιρό και να βοηθήσουμε να ανατραπούν τα πράγματα», δηλαδή να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για τον ενθουσιασμό των παιδιών αλλά και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να μην εμποδίσουν αυτόν τον ενθουσιασμό, διότι εκεί κρύβονται η ελπίδα και η αισιοδοξία του αύριο και να δείξουν στα παιδιά τον σωστό δρόμο.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ