Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

0
309

Mε το μήνυμα «Εσείς υποστηρίζετε τις νησίδες μας» και εκφράζοντας τον σεβασμό του προς το ένδοξο και ηρωικό Πολεμικό Ελληνικό Ναυτικό υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδος, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Αιγύπτιο Υποναύαρχο κ. Mohamed Ahmed, Διοικητή του Βόρειου Στόλου.

5

Κατά την προσφώνησή του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«…Σας υποδεχόμαστε, ως αρχηγό του ένδοξου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αλλά και σαν πατριώτη μας, μαζί με την εκλεκτή Συνοδεία σας, λέγοντάς σας πως η ελπίδα του Έθνους μας είναι και θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη και τον αμέτρητο σεβασμό μου προς το ένδοξο και ηρωικό Πολεμικό μας Ναυτικό και να ευχηθώ προς τον Θεό να σας έχει πάντοτε γερούς και δυνατούς στο καθήκον για την υπεράσπιση των Ιερών και των Οσίων της αγαπημένης μας μητέρας Πατρίδας. Εσείς υποστηρίζετε τα βράχια μας, τις νησίδες μας, τα πανέμορφα νησιά μας, τον τόπο μας, τον ουρανό μας, τις θάλασσές μας, τον ήλιο μας. Εύχομαι, επίσης, η θάλασσά μας η ελληνική, να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και όχι νεκροταφείο ψυχών και σωμάτων».

Αντιφωνώντας, ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Τσούνης, είπε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας εκφράσω την αγάπη και το σεβασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδος στο πρόσωπό σας. Σας εκφράζω τις ευχαριστίες μας για ό,τι προσφέρετε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας. Σας διαβεβαιώ ότι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, πάντοτε επαγρυπνούν και δεν θα συμβεί τίποτε στην Ελλάδα όσο είμαστε παρόντες».

Στο τέλος της συνάντησης, και πριν από την ξενάγηση στους χώρους των Μουσείων του Πατριαρχείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε στον κ. Τσούνη βυζαντινή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΝ ανταπέδωσε προς τον Μακαριώτατο τιμητική πλακέτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: OnAlert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ