Λαμπρό Συλλείτουργο για τον πολιούχο της Πρέβεζας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

0
353

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Πρέβεζας, αγίου Χαραλάμπους.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους λίγο μετά τις 10:00 π.μ., όπου τον υποδέχθηκε στρατιωτικό άγημα με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο οικείος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

pav7

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου Χαραλάμπους, ενώ μετά το πέρας της λιτάνευσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στα αισθήματα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, που αποτελούν παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο πολιούχος της Πρέβεζας άγιος Χαράλαμπος, με το βίο του αλλά και το μαρτύριό του, μας έχει κληροδοτήσει μιαν αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας, κυριολεκτικώς υπαρξιακή για τη Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας: Την παρακαταθήκη της ανυπόκριτης Αγάπης για τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία προσώπων, ικανή να εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του Αλτρουισμού και της Αλληλεγγύης».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη για προσκύνημα στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Κυρού Μελετίου, ενώ αμέσως μετά στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Πρέβεζας.

Κατά την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Δημότη Πρέβεζας και μετά τις ευχαριστίες του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της πόλης και στις νέες προοπτικές πολύπλευρης ανάπτυξής της που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου, της Εγνατίας αλλά και πρόσφατα της Ιονίας Οδού.

«Φεύγω από την Πρέβεζα αντλώντας δύναμη από τα μηνύματα της ιστορίας της αλλά και από την προοπτική του μέλλοντός της», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου περιλάμβανε και μια ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

(Oι φωτό είναι από τα πρακτορεία PrevezaPosto και MyPreveza.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ