Ο Πατριάρχης της αγάπης σε ιεραποστολική περιοδεία στο Κονγκό

0
67

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄πραγματοποιεί ποιμαντική και ιεραποστολική περιοδεία στην εκκλησιαστική Επαρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας.

Όπως διαβάζουμε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης αφίχθη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον αερολιμένα της πόλεως Lubumbashi, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθησαν ο επιχώριος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάνγκα κ. Μελέτιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσα κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεράσιμος Ντούνης, ο Προέδρος της Ελληνικής Κοινότητος Lubumbashi κ. Γεώργιος Ψαρομμάτης, πολλά μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Παροικίας, πλήθος κληρικών, κρατικών αξιωματούχων και ορθοδόξων χριστιανών.

Εν συνεχεία ο κκ. Θεόδωρος επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Οscar Sanguza Mutunda, ο οποίος χαιρετίζοντας την άφιξη του Μακαριωτάτου εξήρε την προσφορά των Ελλήνων στο Lubumbashi, εκδηλώνοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την πολυεπίπεδη προσφορά της Ορθόδοξης τοπικής Εκκλησίας.

Η ΑΘΜ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Οscar Sanguza Mutunda για την τιμητική υποδοχή και επαίνεσε την πρόοδο που σημειώνεται με την πάροδο του χρόνου στην πόλη, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία προς τιμήν του.

Αμέσως μετά παρεκάθισε σε δεξίωση της Eλληνικής Κοινότητος Lubumbashi, στην αίθουσα εκδηλώσεων της παροικίας. Κατά τους σχετικούς χαιρετισμούς επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της διαφυλάξεως της ελληνικής συνειδήσεως και των πατρώων ηθών και εθίμων, ενώ η νεολαία παρουσίασε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τραγούδια.

Πηγή κείμενο και φωτογραφικό υλικό): Ρομφαία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ