Έως και τις 26 Φεβρουαρίου το Τίμιο Ξύλο στον Υμηττό

0
179

Έως και τις 26 Φεβρουαρίου θα παραμείνει το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα Αγίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων έγινε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην είσοδο του Ιερού Ναού, μετά από λιτανευτική πομπή, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αναστάσιο Τασόπουλο, λόγω της απουσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για το Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Βιβλικός Λόγος και Λειτουργική Υμνογραφία».

agia foteini

Το Τίμιο Ξύλο καθώς και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ελευθερίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού και των εκ Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων -τα οποία φυλάσσονται στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος- προσκομίστηκαν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγουμένου του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ έως την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας.

Καθημερινά θα τελούνται ομιλίες και Ιερές Ακολουθίες προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ