Απόπειρα δηλητηρίασης εναντίον του Πατριάρχη Γεωργίας; Νέα σοκαριστικά στοιχεία

0
339

Εντός λίγων εικοσιτετραώρων αναμένεται να λάβει εξιτήριο ο Πατριάρχης Γεωργίας κκ. Ηλίας Β΄από ιδιωτική κλινική του Βερολίνου, στην οποία υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική εγχείρηση μετά από διάγνωση φλεγμονής στη χοληδόχο κύστη.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας ήδη αισθάνεται καλύτερα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του.

Ωστόσο, σκοτεινό παραμένει ακόμα το παρασκήνιο σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις που σημειώθηκαν, ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν για τη χειρουργική επέμβαση, και τη σύλληψη του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε ως βασικού υπόπτου για την πιθανολογούμενη απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι δήλωσε: «Απετράπη μια ύπουλη επίθεση στην Εκκλησία», την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει η Γενική Εισαγγελία της Γεωργίας, ενώ υπήρξε παρέμβαση και του Προέδρου της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Ιρακλί Σοτάτζε επιβεβαίωσε πως ο π. Γεώργιος Μαμαλάτζε, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Εισαγγελία ότι αγόρασε από άνδρα (ο οποίος τελικά έκανε την καταγγελία) κυάνιο με σκοπό να «βγάλει από τη μέση» έναν υψηλόβαθμο ιερέα – που προς το παρόν δεν κατονομάζεται, αφήνοντας σκέψεις ως προς το ποιος ήταν τελικά ο στόχος της συνωμοσίας.

Να σημειωθεί ότι κατά την έρευνα που έγινε στη βαλίτσα του π. Μαμαλάτζε στο αεροδρόμιο, προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη Γερμανία, εκτός από την ειδική κρύπτη με φιαλίδιο δηλητηρίου, βρέθηκε όπλο και φυσίγγια!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση και σε ερώτηση αν στόχος ήταν πράγματι ο Πατριάρχης, προς το παρόν «πολλά μπορούν να ειπωθούν, αλλά η έρευνα είναι σε εξέλιξη…».

Κι ενώ οι Αρχές φέρεται να διαθέτουν ηχητικό υλικό αλλά και βίντεο, και ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος αρνούμενος κάθε κατηγορία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, συνοδός του Πατριάρχη στη Γερμανία, δήλωσε: «Όταν επιστρέψουμε στην Τιφλίδα, όλα θα γίνουν σαφή. Δεν θέλω να ακούγονται πράγματα και να λέγονται παραφιλολογίες. Όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όταν επιστρέψουμε».

Παράλληλα, οι εξελίξεις στη Γεωργία είναι ραγδαίες. Οι πιέσεις των τελευταίων ημερών έφεραν στο φως γεγονότα και καταστάσεις σχετικά με τον π. Γεώργιο (φωτό) που θα προκαλέσουν αναταράξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού «Ρουστάβι 2» έφερε στη δημοσιότητα μια μακροσκελή επιστολή, η οποία γράφτηκε πριν λίγο καιρό από τον π. Γεώργιο με αποδέκτη τον Πατριάρχη Γεωργίας κκ. Ηλία.

Στην επιστολή αυτή ο π. Γεώργιος κάνει λόγο για οικονομικές ατασθαλίες στο Πατριαρχείο και προβάλλει το αίτημα να επιτραπεί στις αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο! Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, πολλοί άρχισαν να μιλούν για σκευωρία κατά του π. Γεωργίου από δυνάμεις που ήθελαν να «βγει από τη μέση» υπό το φόβο των αποκαλύψεων… Αναμένουμε τις εξελίξεις!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ