Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Κατάνγκα

0
118

Συνεχίζοντας την ποιμαντική και ιεραποστολική περιοδεία του στην εκκλησιαστική Επαρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β μετέβη αεροπορικώς στην πόλη Κολουέζι, έδρα του Ιεραποστολικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας.

Όπως διαβάζουμε στο Δόγμα, μέσως μετά την άφιξή του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε το Κυβερνείο της πόλεως και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία.

Ο Μακαριώτατος εξεδήλωσε τη συγκίνησή του για την κατά πρόσωπον κοινωνία με τους πιστούς και αγαθούς Αφρικανούς αδελφούς, υπογραμμίζοντας τη μέριμνά του για τα ορφανά και άπορα παιδιά της Αφρικής, για το πρόβλημα της φτώχειας και της έλλειψης βασικών αγαθών που αντιμετωπίζουν. Απηύθυνε δε έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα να συντονίσει τις προσπάθειές της προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική λύση στο μείζον πρόβλημα της φτώχειας.

Untitled-6

Ακολούθως μετέβη στην περιοχή Τσιαμπούλα, στην οποία βρίσκονται τα μεγάλα ορυχεία χαλκού του Κολουέζι, προκειμένου να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Εκεί τελέσθηκε Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την Ενθρόνιση του π. Βαρνάβα ως Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Πηγή (κείμενο και φωτογραφικό υλικό): Δόγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ