Αγία Φωτεινή Υμηττού: Το αδιαχώρητο για την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου & των Ιερών Λειψάνων

0
1671

Συνεχίζεται το προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου, της χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και των εν Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Να υπενθυμίσουμε ότι καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Παρακλήσεις και Ομιλίες, που θα κορυφωθούν το πρωί της Κυριακής 26ης Φεβρουαρίου, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ Δανιήλ, την Ιερά Παράκληση Αγίας Φωτεινής Σαμαρείτιδος και τη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού. (Θα ακολουθήσει η Αναχώρησή τους).

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Καθηγούμενος και Γέροντας του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Τρικόρφου Φωκίδας, ενώ το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα ομιλήσει στους πιστούς ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος, με θέμα: «Οι σκέψεις μπορούν να σε τρελάνουν».

Αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, μετά τον Εσπερινό και το Ιερό Ευχέλαιο θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, με θέμα: «Η Τιμή των Ιερών Λειψάνων στην Ορθόδοξη Παράδοσή μας».

Έως την αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

(φωτό: poimin.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ