Στρατιωτικό Νεκροταφείο Βέροιας: Μνημόσυνο για τους πεσόντες

0
587

Το πρωί του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου (Ψυχοσάββατο), παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των υπέρ πατρίδας πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών.

Τη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης
Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Στρατηγός – Διοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σίμος Χρήστος και ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Βέροιας Βάιος Γούναρης.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και απόδοση τιμών από το στρατιωτικό άγημα.

Πριν το πέρας της τελετής, οι εκκλησιαστικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και τοπικές Αρχές εναπόθεσαν από ένα κόκκινο γαρίφαλο στους τάφους των πεσόντων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β. Ελλάδος Διονύσιος Κούγκας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Πηγή (κείμενο και φωτό): veriotis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ