Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Τεχεράνη για την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού

0
547

Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το διήμερο Διαθρησκειακό Συνέδριο που διεξάγεται στην Τεχεράνη, με θέμα: «Θρησκευτικός ορθολογισμός, λύση για την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού».

 

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στο Ιράν για να συμμετάσχει ως μέλος της επταμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας στον 6ο Γύρο Κοινών Συνεδριάσεων του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού Διαλόγου με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, που διεξάγεται στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, στο κτιριακό συγκρότημα «Ιμάμ Χομεϊνί» του Οργανισμού Ισλαμικού Πολιτισμού και Σχέσεων (I.C.R.O.) στην Τεχεράνη.

Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος εξεφώνησε πρώτος εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας την ομιλία του με τίτλο: «Ισλάμ και Ορθόδοξος Χριστιανισμός».

Την επταμελή ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν, εκτός του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, οι: Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιοςκ. Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.,  κ. Μιχάλης Μαριόρας, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., κ. Νίκη Παπαγεωργίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Θρησκείας του Α.Π.Θ.

‘Οπως διαβάζουμε στον Ποιμήν, η ελληνική αντιπροσωπεία προσεκλήθη από το Διεθνές Κέντρο Διαθρησκειακού Διαλόγου (International Center for Interreligious Dialogue-C.I.D.) της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκτός της Τεχεράνης θα επισκεφθούν τις πόλεις Κομ και Ισφαχάν, όπου θα έχουν συναντήσεις με καθηγητές Θεολογικών Πανεπιστημίων του Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ