Αγία Φωτεινή Υμηττού: Αγιορείτικη Αγρυπνία

0
381

Υπό το κατανυκτικό φως των κεριών τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 21ης Φεβρουαρίου Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, παρουσία πλήθους πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

 

Στο πλαίσιο των Ιερών Ακολουθιών που τελούνται καθημερινά στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Υμηττού, κατά την παραμονή του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, η χθεσινή κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία μετέφερε νοητά τους συμμετέχοντες πιστούς σε μοναστηριακές Αγρυπνίες του Αγίου Όρους.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, τον οποίο πλαισίωναν ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης μετά των λοιπών Ιερέων και Διακόνων του Ναού.

Ο π. Καλλίνικος μίλησε για την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας, επισημαίνοντας και τις συνέπειες που έχει ο χριστιανός όταν απομακρύνεται από τον Χριστό, την Εκκλησία και τους αγίους μας.

Σήμερα το απόγευμα, στις 5:30 μμ., θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης και εν συνεχεία θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως.

Για την αυριανή ημέρα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Ιερού Ναού, μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση Αγίου Πολυκάρπου, θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρέα.

(Φωτό: Ποιμήν)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ